Sljedeći nastupi

Nema najava

Pratite nas

Brojač posjeta

Danas:1
Ovaj mjesec:224
Ove godine:666
Ukupno posjeta:176061

Održana večer klapskih minijatura na Trsatskoj gradini

U sklopu Ljeta na gradini a u organizaciji KUD-a "Bašćinski glasi" i ove godine tradicionalno se održala večer klapskih minijatura. S namjerom da vrate pjesme u izvorni klapski ambijent Trsatsku gradinu, ove godine predstavile su se Klapa Škrljevo, Klapa Trabakul i ženska Klapa Hreljin. Svaka klapa imala je po dva izlaska na različitim dijelovima Trsatske gradine gdje su pjevale među ljudima bez pozornice, mikrofona i rasvjete. (D.J. mojarijeka.hr 23.08.2012.)

 

Klapska pjesma odzvanjala Ožegovićevim trgom (Senj, 13.-14. srpnja 2012.)

Proteklog vikenda u Senju, na trgu dr. Mirka Ožegovića, održana je tradicionalna „Smotra klapa Senj 2012“ na kojoj je ovoga puta nastupilo dvadesetak ženskih i muških klapa iz cijele Hrvatske. Predstavile su se ženske klape Sklad iz Bakra, Senjkinje i Forca iz Senja, Mendula iz Kaštela, Kirice iz Grižana, Volta iz Krka, Sozal iz Raba, Teha iz Cresa i Peružini iz Paga te muške klape Jargola iz Paga, Trabakul iz Kostrene, Škrljevo, Kvarner iz Rijeke, Rab, Kala iz Crikvenice, Poj iz Samobora, Tić iz Triblja, Bošket i Sagena iz Zagreba i Kondura iz Nina. I ovoga puta, uspješni organizator smotre, uz pokroviteljstvo Ličko - senjske županije i Grada Senja, bilo je senjsko Pučko otvoreno učilište „M.C. Nehajev“. Smotru klapa je službeno otvorio Ličko - senjski dožupan Milan Krmpotić, a riječi dobrodošlice i zahvale uputio je i zamjenik senjskog gradonačelnika Miroslav Prpić. (senj.hr)

 

FIUMARE, kvarnerski festival mora i pomorske tradicije

U četvrtak, 7. lipnja, u Rijeci je otvoren prvi Kvarnerski festival mora ‘Fiumare’. Festival se odvija na prostoru MO Luka, između Riječkog kazališta i Mrtvog Kanala s namjerom oživljavanja pomorskog i ribarskog duha života grada na Rječini. Prvog dana je održana regata tradicijskih brodica na latinsko jedro. Prikazane su razne pomorske i ribarske vještine, a svećanom otvorenju su prisustvovali Bakarska straža, Bokeljska mornarica i klapa Trabakul. Manifestacija ostaje otvorena do nedjelje, 10. lipnja.

 

4. Smotra klapa Sv. Jelena

U subotu, 2. lipnja, u lučici Pazdehova u Dramlju održana je 4. po redu Smotra klapa "Sv. Jelena"Dramalj. Nastupilo je ukupno 14 klapa, i to: muške klape "Kala" iz Crikvenice, "Tić" iz Triblja, "Škrljevo" iz Škrljeva, "Mriža" iz Splita, "Kvarner" iz Bakra, "Rab" s Raba, "Trabakul" iz Kostrene i "Gradelin" iz Rijeke te ženske klape "Rožice" iz Šapjana, "Mela" iz Murtera, "Ventula" iz Splita, "Sozal" s Raba, "Volosko" iz Voloskog i domaćin "Sv. Jelena" iz Dramlja.

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 11