Sljedeći nastupi

Nema najava

Pratite nas

Brojač posjeta

Danas:0
Ovaj mjesec:223
Ove godine:665
Ukupno posjeta:176059

Susret klapa Škrljevo 2010.

ŠKRLJEVO - U sklopu manifestacije «Dani Škrljeva» održan je i već tradicionalni Susret klapa Škrljevo 2010 u domaćinstvu i organizaciji muške klape «Škrljevo». Pored domaćina, nastupile su i ženske klape «Volosko», «Sklad» iz Bakra, «Rožice» iz Šapjana, «Sveta Jelena» iz Dramlja te klapa «Hreljin», dok su muške glasove «obranili» klapa «Kamik» iz Kostrene, «Mali Grad» iz slovenskog Kamnika, «Trabakul» iz Kostrene te klapa «Grobnik». Klape su se publici predstavile na igralištu ispred škrljevskog Doma kulture, svaka s repertoarom od dvije pjesme, a ovo druženje, čiji karakter nije natjecateljski, nastavilo se i kasnije u neformalnom tonu, domjenkom. (J.A. , Novi List)

 

2. smotra klapa u Dramlju

U subotu, 5. lipnja 2010. će se u Dramlju u 20 sati u Lučici Pazdehova održati 2. smotra klapa u organizaciji KUD-a “JELENA” i klape “SVETA JELENA”. Nastupat će ženske klape: "MELA" (Murter), "ROČ" (Roč), "MENDULA" (Kaštel Novi), "SENJKINJE" (Senj), "KIRICE" (Grižane), "VOLOSKO" (Volosko), "AUGUSTA" (Mali Lošinj) i "SVETA JELENA" (Dramalj) te muške klape: "ŽRNOVNICA" (Žrnovnica), "BOŠKARIN" (Hum), "ŠKRLJEVO" (Škrljevo), "GROBNIK" (Grobnik), "TRABAKUL" (Kostrena) i "TIĆ" (Tribalj).

 

KIK fest 2010., Buzet

Na 13. festivalu klapa Istre i Kvarnera, održanom u subotu, nastupilo je 13 muških klapa s područja Istarske i Primorsko-goranske županije.

U Narodnom domu premalo je bilo mjesta za publiku, velik je interes za klapsko pjevanje u Buzetu. 
Već po pljesku publike, u nijansama se dalo zaključiti da su nastupi svih klapa bili kvalitetni i ostalo je otvoreno pitanje tko će biti najuspješniji. Na pobjedničko postolje 13. KIK Festa zasjela je muška klapa Pinguentum s 85 osvojenih bodova, a Buzećani su osvojili i nagradu publike. Stručni ocjenjivački sud (Jure Šaban Stanić iz Omiša, Jurica Bošković i Mladen Magdalenić iz Zagreba, Mirna Marić iz Rijeke i Ludvik Slana iz Pule) drugu nagradu dodijelio je muškoj klapi Vinčace iz Novog Vinodolskog koja je osvojila 82,3 boda, a treću klapi Morčić iz Rijeke koja se može pohvaliti s 80,3 boda. Treće mjesto za dlaku je, za svega 0,1 bod, izmaklo odličnoj klapi Teran iz Trviža. Brkica - nagrada za interpretaciju klapskog napjeva s elementima istarsko-primorskog glazbenog izričaja – prip ala je klapi Boškarin iz Huma, jedinoj koja se odlučila za takav napjev.
Natjecateljski dio programa vodili su Mirjana Pavletić i Vlado Pernić, a u utrci za festivalske nagrade svoje su glazbene snage, osim spomenutih klapa, odmjerili i Sveti Petar iz Sv. Petra u Šumi, Trabakul iz Kostrene, Zvonejski Kanturi iz Zvoneća, Kornarija iz Marušići, Škrljevo iz Škrljeva, Tić iz Triblja, Volta iz Brtonigle i Grobnik iz Čavli. Dramatika i ljepota klapske pjesme odzvanjala je i tijekom nastupa gostujućih klapa, ženske klape Roč i mješovite klapa “Filip Dević” iz Splita.

 

Susret klapa u Novom Vinodolskom

NOVI VINODOLSKI- Novljani su obilježili dvostruku obljetnicu: pet godina osnutka i djelovanja vokalnog ansabla, odnosno velike klape koja nosi naziv "Pučki pivači" pa je u tom povodu održana i Deseta smotra klapa koje su predstavile područja Hvatskog primorja, Istre i Dalmacije. Uz pučke pivače pred ispunjenom dvoranom novljanskog doma kulture, nastupila je i klapa Vinčace koja je nedavno obilježila desetu godinu djelovanja. Na slavlju Novljana u domu kulture smo između ostalim nastupili i mi sa dvije skladbe i tako upotpunili njihova dva velika jubileja.Bravo Novljani!       RR

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 11