Sljedeći nastupi

Nema najava

Pratite nas

Brojač posjeta

Danas:0
Ovaj mjesec:223
Ove godine:665
Ukupno posjeta:176059

Susret klapa Grobnik 2010.

U sklopu Leta va Kaštelu, 30. i 31. srpnja održane su dvije večeri devetog Susreta klapa, prva u Domu kulture Čavle, a druga u Kaštelu u Gradu Grobniku. Pokrovitelj događanja je Općina Čavle, a organizator klapa Grobnik. Tijekom dva dana nastupio je dvadesetak klapa s područja cijele Hrvatske. Na prvoj večerinastupile su ženske klape Volta, Roč, Kirice i Kurjože te muške klape Kvarner, Kanat, Boškarin, Trabakul, Tić, Zvonejski Kanturi, Kolapjani i Lišnjak. Na drugoj večeri koja se ipak održala u Kaštelu, zapjevale su ženske klape Senjkinje, Hreljin, Sveta Jelena, Teha, Štorija, Luka i muške klape Škrljevo, Blaca, Vinčace, Pinguentum i Grobnik.

 

Klape va Mandraće

VOLOSKO – Sedma smotra klapa u Mandraću  bila je ujedno i najbogatija sudionicima, ali i s vjernom vološćanskom publikom. Klapska pjesma probijala se uskim uličicama i malim trgovima Voloskog, a uski prostor uz more napunile su stotine ljubitelja ovog tradicionalnog primorskog glazbenog izričaja. Već sedam godina klape su se udomaćile u Mandraću, a na ovogodišnjem je izdanju klapske večeri, uz voditeljsku palicu Jose Krmpotića, nastupilo 13 vokalnih skupina iz Istre, Dalmacije i Kvarnera – Volosko, Boškarin iz Huma, Sveta Jelena iz Dramlja, Žrnovnica, Pučki pivači iz Novog Vinodolskog, Kanat i Kvarner iz Bakra,Mirakul iz Veprinca, Zvonimir iz Baške, Trabakul iz Kostrene, Zvonejski kanturi, Kamelija iz Opatije i Morčić iz Rijeke.

 

 

SMOTRA KLAPA SENJ 2010.

 

U Senju je proteklog vikenda na Trgu biskupa dr. Mirka Ožegovića održana Smotra klapa Senj 2010. Na prvoj klapskoj večeri nastupilo je jedanaest klapa, od toga pet ženskih: „Besida“ iz Klisa, „Kirice“ iz Grižana, „Sklad“ iz Bakra, „Trsat“ iz Rijeke i klapa „Volta“ iz Krka. Prvu večer obogatio je i nastup šest muških klapa: „Zvonimir“ iz Baške, „Sv. Florijan“ iz Žrnovnice, „Klis“ iz Klisa, „Trabakul“ iz Kostrene, „Jargola“ iz Paga i „Kvarner“ iz Rijeke. Drugu večer na Smotri klapa Senj 2010 nastupilo je deset klapa. Riječ je o četiri ženske klape: „Mela“ iz Murtera, „Senjkinje“ iz Senja, „Mendula“ iz Kaštela“ i klapi „Hreljin“ iz Hreljina, pet muških: „Škrljevo“ iz Škrljeva, „Teran“ iz Trviža, „Žrnovnica“ iz Žrnovnice, „Tić“ iz Triblja i klapi „Vinčace“ iz Novog Vinodolskog te o mješovitoj klapi „Prvi komin Snježanin“ iz Zagreba. Smotra klapa Senj 2010 i ove je godine održana u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta M. C. Nehajeva, a pod pokroviteljstvom Ličko – senjske županije i Grada Senja. Smotru je službeno otvorio ličko – senjski dožupan Milan Krmpotić, a riječi dobrodošlice i zahvale uputio je i zamjenik senjskog gradonačelnika Miroslav Prpić, dr.med. Ovogodišnjoj Smotri klapa u Senju nazočio je i v.d. generalnog direktora HRT- a Josip Popovac. (http://www.senj.hr)

 

Večer klapa va Leprince

Veprinac 10.7.2010. – Večer klapa va Leprince, održana je drugu godinu zaredom »pod ložun« u organizaciji klape »Mirakul« i KD »Leprinac« te pod pokroviteljstvom Grada Opatije. U programu su nastupile ženska klapa “Volta” iz Krka, ženska klapa “Kamelija” iz Opatije, muška klapa “Zvonejski kanturi” iz Zvoneća, ženska klapa “Rožice” iz Šapjana, muška klapa “Trabakul” iz Kostrene, ženska klapa “Hreljanke” iz Hreljina i domaćini, muška klapa “Mirakul”.

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 11