Sljedeći nastupi

Nema najava

Pratite nas

Brojač posjeta

Danas:0
Ovaj mjesec:223
Ove godine:665
Ukupno posjeta:176059

Ljeto na Gradini – Klapske minijature

RIJEKA - Četvrtu godinu zaredom „Klapske minijature" prkose komercijalizaciji klapske pjesme, stadionima, sportskim dvoranama i pompoznim gala konceratima, te naglašavaju baštinu i "a capella" izvedbu kako bi izvornu "sotto voce" pjesmu vratili u izvorni klapski ambijent - pod zvjezdanim nebom, pokraj kamenih zidova i ispred mnoštva ljubitelja prave, autohtone klapske pjesme. Mlade i talentirane klape iz Rijeke, Istre i Zagreba pjevaju u svakom kutku gradine, bez uzvišenja pozornice, reflektora i mikrofona. U petak, 3. rujna, na Trsatskoj gradini nastupile su klape Volta (ž) iz Krka, Hreljin (ž)  iTrabakul (m) iz Kostrene.

 

 

Klape zatvorile Vinodolske ljetne večeri

DRIVENIK - Petom smotrom klapa u Driveniku, u nedjelju 22. kolovoza, završene su 10. Vinodolske ljetne večeri. Pred brojnom publikom ucrkvi Sv. Dujma nastupile su muške klape Kanat, Trabakul, Škrljevo, Pinguentum, Pučki pivači iz Novog Vinodolskog, Vinčace i Tić, te ženske klape Volta, Rožice, Hreljin i Kirice.

 

 

Večer klapa Žurkovo 2010.

KOSTRENA - U subotu 7. kolovoza, u uvali Žurkovo održana je osma večer klapa u organizaciji klape Kamik iz Kostrene. Suorgnizatori večeri su caffe bar «Val» i ŠRD Kostrena, a pokrovitelj Općina Kostrena. Osim domaćina, klape Kamik, nastupile su klape: Škrljevo, Trabakul iz Kostrene, Volosko(ž) iz Opatije, Volta iz Brtonigle te Mali Grad iz Kamnika & Kvarner iz Bakra. Kao i prethodnih godina, organizirana je tombola od koje je sveukupni prihod doniran u humanitarne svrhe.

 

 

9. Večer hrvatskih klapa u Trvižu

Petnaest muških, ženskih i mješovitih klapa iz Istre, Kvarnera i Zagreba nastupilo je na devetoj Večeri hrvatskih klapa na glavnom trviškom placu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Glazbeni susret organizira Hrvatsko katoličko mladenačko društvo "Seljačka sloga" u suradnji s MO Trviž, a pokrovitelj je Grad Pazin. Nastupili su: ženska vokalna skupinaKadenca iz Trviža, oktet Kornarija iz Marušića, muška klapa Motovun,  mješovita klapa Prvi komin Snježanin iz Zagreba, Zvonejski kanturi, klapa Teran iz Trviža, ženska klapa Teranke iz Pule, klapa Kamik iz Kostrene, klapa Škrljevo, ženska klapa Volosko, muške klape Pinguentum iz Buzeta, Trabakul iz Kostrene, Kvarner iz Bakra, Boškarin iz Huma i Kantaduri iz Rijeke.

 

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 11