Sljedeći nastupi

Nema najava

Pratite nas

Brojač posjeta

Danas:0
Ovaj mjesec:223
Ove godine:665
Ukupno posjeta:176059

Maratonsko druženje pjevača i publike

 

OPATIJA Jednu biru, dve biri... tri bire ćemo si popit!, pjevala je brojna publika zajedno sa ženskom klapom »Volosko« na drugom po redu Klapskom maškaranom maratonu koji je sinoć gotovo do posljednjeg mjesta ispunio zlatnu dvoranu opatijskoga hotela Imperial. Vesele »Oktoberfest djevojke« iz Voloskog ove su godine opatijskoj publici servirale čak 14 „bira“, odnosno maškaranih klapskih sastava s područja Kvarnera i okolice, koji su u opuštenoj atmosferi dobro poznate zabavne pjesmse izveli na nekonvencionalni klapski način. Organizatoricama ove manifestacije iz Voloskog na pozornici su se pridružili i klape „Trabakul“ te „Kanat“ iz Kostrene, „Škrljevo“ iz Škrljeva, „Kvarner“ iz Bakra, „Mirakul iz Veprinca, „Sv. Petar“ iz Sv. Petra u Šumi, „Boškarin“ iz Huma, „Pinguentum“ iz Buzeta, „Vokalisti Salone“ iz Solina te ženske klape „Senjkinje“ iz Senja, „Kamelija“iz Opatije i „Kirice“ iz Grižana. Posebni gost iznenađenja bila je muška klapa sastavljena od vrhunskih pjevača poznatih sastava od Kvarnera do Dalmacije, kojima se pridružio i naš poznati glumac Vedran Mlikota. – Radi se o tome da klape svakako moraju biti maškarane i da se ne izvode „klasične“ klapske pjesme, već maškarana pjesma ili pjesma koja bi bar otprilike trebala biti izabrana u skladu s maskom koju pojedina klapa nosi, kazala je Irena Radovanović iz ženske klape „Volosko“. Druženje pjevača i publike u dvorani hotela Imperial sinoć je također bilo „maratonsko“ te je potrajalo do kasno u noć, a posjetitelje je dodatno rasplesao i Duo Bonaca, dok je program vodio Dražen Turina - Šajeta. (Ma. M. Novi list 26.2.2011.)

 

 

Događanja za Dane Općine 2010.

 

I ove godine Dani Općine Kostrena nude bogati program, a mi ćemo s prigodnim pjesmama upotpuniti sljedeća događanja:

2. prosinca 18:00 Izložba udruge Veli pinel pod nazivom „Kostrene od pinela“, Narodna čitaonica Kostrena, Sv. Lucija

6. prosinca 19:30 Svečana sjednica Općinskog vijeća, Narodna čitaonica Kostrena Sv. Lucija (program: Kostrenske klape: Klapa Trabakul i klapa Kamik, voditeljica Lea Domijan Fišter)

8. prosinca 19:00Snimanje emisije „Lijepom našom“, Sportska dvorana Kostrena

 

 

Klape z mediteranskim melosom ponovno navdušile v Kamniku

Kamnik (20.11.2010) - V Domu kulture Kamnik je v organizaciji kamniške Klape Mali grad potekalo že šesto Srečanje klap z gosti iz Istre, Dalmacije in Kvarnerja. Tokrat je nastopilo 6 klap: Klapa Mali grad iz Kamnika, Klapa Trabakul iz Kostrene, Klapa Volta iz Brtonigle, Klapa Kvarner iz Bakra, ženska Klapa Luka iz Reke in Klapa Galešnik s Hvara. Zaradi tradicionalno ogromnega zanimanja za koncert  sta bili tudi letos kar dve prireditvi: prva ob 17. in druga ob 20. uri. V Kamniku smo tako lahko, kljub turobnemu novembrskemu vremenu ponovno obujali spomine na sončne dni preživete ob mediteranski obali. (http://www.kamnican.si)

Video susreta (link na YouTube)

 

5. susret klapa Sveti Petar u Šumi

SVETI PETAR U ŠUMI - Čak jedanaest klapa okupilo se na supetraskom placu na petom susretu klapa koji ne samo da je prešao u tradiciju već postao reprezent recentne produkcije klapske pjesme s obje strane Učke, Istre i Kvarnera. Svaka je klapa u svojstvenom stilu izvela vlastiti program, stoga je publika mogla uživati u izvedbama i specifičnostima vokalnih potencijala svake klape. Nastupile su ženske klape Romansa, Teranke, Rožice, Roč i Volosko te muške klape Trabakul, Boškarin, Mirakul, Sveti Petar, Kanat i Teran.

 

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 11