Sljedeći nastupi

Nema najava

Pratite nas

Brojač posjeta

Danas:1
Ovaj mjesec:224
Ove godine:666
Ukupno posjeta:176061

45. Festival dalmatinskih klapa Omiš

Klapa Trabakul sudjelovala je u četvrtoj izbornoj večeri 45. Festivala dalmatinskih klapa Omiš koja se održala u nedjelju, 10. srpnja 2011. na Trgu Stjepana Radića ("mala pjaca"). Ovo gostovanje klape Trabakul realizirano je uz financijsku potporu Općine Kostrena i Primorsko-goranske županije.

 

 

4. Smotra klapa Šapjane

 

ŠAPJANE - Četvrta smotra klapa, održana na prostoru Vatrogasnog centra u Šapjanama 2. srpnja 2011., pod nazivom ”Mom zavičaju” privukla je mnogobrojnu publiku koja je mogla uživati u ‘višeglasnom pjevanju’ čak osam klapa. U organizaciji ženske klape ‘Rožice’, u Šapjanama su nastupile dame iz ženske klape Volosko, Hreljin i Sv. Jelena iz Dramlja, dok su u muškoj ‘konkurenciji’ nastupili Zvonejski kanturi, klapa Mirakul iz Veprinca, Trabakul iz Kostrene i Tić iz Triblja.

 

 

Trabakuli, Drača i Alegrija - laureati pisme

Muška klapa “Trabakul” iz Kostrene te ženske klape “Drača” iz Mostara i “Alegrija” iz Supetra pobjednici su večeri debitanata koja je u sklopu omiškog festivala dalmatinskih klapa po jedanaesti put održana u Bolu. Tako je odlučio stručni ocjenjivački zbor, a gotovo identično mišljenje imala je i publika, tako da u ocjenama nije bilo mimoilaženja niti disonantnih tonova. Te tri klape stekle su pravo nastupa na jubilarnom ovogodišnjem 45. festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Na večeri debitanata u Bolu pjevalo je 12 klapa, 8 ženskih i 4 muške. Osim tri pobjedničke klape nastupile su ženske klape Barufa iz Zadra, Amfora iz Dubrovnika, Ankora iz Podstrane, Karmel iz Turnja, Mareta iz Visa i Peružini s Paga, a od muških klapa Rab s istoimenog otoka, Pulena s Korčule i bračka klapa Blaca iz Nerežišća.(I.R. Slobodna Dalmacija, 12.6.2011.)

Nagrađene klape
Galerija slika FDK Omiš

 

 

3. smotra klapa u Dramlju

U subotu, 28. svibnja 2011. je u organizaciji KUD-a "Jelena" i klape "Sveta Jelena" u 20:30 u lučici Pazdehova u Dramlju održana 3. smotra klapa. Nastupile su ženske klape: "Senjkinje" (Senj), "Roč" (Roč), "Ventula" (Split), "Mendula" (Kaštel Novi), "Hreljin" (Hreljin), "Teranke" (Pula), "Volosko" (Volosko), "Teha" (Cres) i "Sveta Jelena" (Dramalj) te muške klape: "Pučki pivači" (Novi Vinodolski), "Gradelini" (Rijeka), "Škrljevo" (Škrljevo), "Sveti Petar" (Sveti Petar u Šumi), "Trabakul" (Kostrena), "Tić" (Tribalj) i "Kala" (Dramalj). Suorganizatori 3. smotre klapa su ŠRD "Lovrata", BK "Sveta Jelena" i RK "Mornar", a pokrovitelji Grad Crikvenica, MO Dramalj, TZG Crikvenice i KUD "Jelena".  

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 11