Sljedeći nastupi

Nema najava

Pratite nas

Brojač posjeta

Danas:0
Ovaj mjesec:223
Ove godine:665
Ukupno posjeta:176059

Grobnikom odzvanja klapska pjesma

GRAD GROBNIK Čisti glasovi i – ništa više, preplavili su prekrasan prostor grobničkog Kaštela na prvoj večeri jubilarnog 10. susreta klapa koji se održava u okviru manifestacije Leto va Kaštelu. U dvije večeri ove glazbene poslastice, ukupno dvadeset klapa će pokazati svoje pjevačko umijeće bez ozvučenja što je za pjevače dodatni izazov, a za publiku mamac. To su Grobničani i njihovi gosti dokazali već sinoć ispunivši akustični prostor stare gradine do posljednjeg mjesta. Čak i više od toga. Stajalo se na stepenicama, slušalo i gledalo s obližnjih prozora, iz svih tamnih zakutaka starog zdanja koje se još jednom pokazalo izvrsnim za stvaranje intimne atmosfere između izvođača i posjetitelja. U petak navečer su pred okupljenom publikom tako nastupile klape Rožice (Šapjane), Škrljevo, Volosko (ž), Kvarner (Bakar), Roč, Trabakul (Kostrena), Boškarin (Roč), Lišnjak (Srinjine), Kurjože (Podstrana) i Žrnovnica. ... (A.J. Novi list)

 

10. Večer hrvatskih klapa u Trvižu

Trviž je tradicionalno već desetu godinu zaredom bio domaćinom klapske večeri. Naime, svake se godine na istom mjestu u isto vrijeme hrvatske klape okupe i počaste nas sa nekoliko sati klapske pjesme. Svi već dobro zaju što se 4.8. zbiva na trviškom placu i rijetki to propuštaju. Čitavo mjesto živi za ovaj događaj. Ove godine nastupile su ŽVS Kadenca iz Trviža, Kornarija iz Marušića, Boškarin iz Huma, Motovun, Mješovita klapa Prvi komin Snježanin iz Zagreba, Zvonejski kanturi iz Zvoneća-Jurdani, Teran iz Trviža, Kumpanija iz Pazinskih Novaka, Kamik iz Kostrene, Škrljevo, Pinguentum iz Buzeta, ženska klapa Volosko, Trabakul iz Kostrene, Pižolot iz Zagreba i Lungomare iz Umaga.

 

Obnovljena frankopanska utvrda ugostila 6. SMOTRU KLAPA »DRIVENIK 2011«

DRIVENIK U obnovljenom, restauriranom frankopanskom kaštelu staroga grada Drivenika prvi put su pristup imali posjetitelji, žitelji toga vinodolskog gradića i turisti Crikveničko-vinodolske rivijere. A bilo ih je! Oko pet stotina posjetitelja uveličalo je otvaranje programa ovogodišnjih 11. Vinodolskih ljetnih večeri, a taj su svečarski glazbeni program zajedno s njima, posjetiteljima, uveličali sudionici 6. Smotre klapa »Drivenik 2011.« Uz članove muške Klape Tić, domaćina smotre, nastupile su ženske klape Kirice iz Grižana, Hreljin iz Hreljina i Sv. Jelena iz Dramlja, muške klape Škrljevo, Vokalni sastav DiM iz Delnica, Trabakul iz Kostrene i Pinguentum iz Buzeta. Smotra klapa kao kulturni događaj iz godine u godinu stječe sve više poklonika tog načina i oblika vokalnog muziciranja, a ove je godine to bilo i u osobitom ozračju, u obnovljenoj driveničkoj gradini, što se pokazala i kao iznimno mjesto pogodno za raznovrsne ljetne priredbe. Ovaj je glazbeni događaj bio zamišljen tako da svaka klapa otpjeva po dvije pjesme, kroz program je vodila Jadranka Čubrić, tajnica Glazbene unije PGŽ-a, a završnica je bila veličanstvena u zajedničkom izlasku i interpretaciji svih sudionika. Šestu smotru klapa Drivenik 2011 organizirala je Turistička zajednica Vinodolske općine u sklopu programa 11. Vinodolskih ljetnih večeri, što će potrajati do 22. kolovoza. (F. D. Novi list)

 

Smotra klapa u Senju oduševila publiku

U Senju je proteklog vikenda na Trgu biskupa dr. Mirka Ožegovića održana „Smotra klapa Senj 2011.“ 
Sa po dvije pjesme predstavile su se ukupno 22 muške  i ženske klape. Obje klapske večeri okončane su pjesmom „Da te mogu pismom zvati“ koju su svi sudionici Smotre zajednički otpjevali. 
Na ovogodišnjoj smotri nastupile su muške klape „Trabakul „iz Kostrene, „Jargola“ iz Paga, „Rab“ iz Raba, „Zvonimir“ iz Baške, „Kvarner“ iz Bakra, „Tić“ iz Triblja, „Teran“ iz Trviža, „Kondura“ iz Zadra, „Klis“ iz Klisa, „Škrljevo“ iz Škrljeva i „Gredelin“ iz Zagreba.
Brojne su bile i ženske klape, a senjskoj publici su se predstavile ženska klapa „Sozal“ iz Raba, „Kirice“ iz Grižana, „Sklad“ iz Bakra, „Trsat“ iz Rijeke, „Peružini“ iz Paga, „Volta“ iz Krka, „Roč“ iz Roča, „Senjkinje“ iz Senja,“Stridone iz Štrigove“, „Mindula“ iz Okruga Gornjeg i „Mendula“ iz Kaštela.Smotra klapa i ove je godine održana u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta M. C. Nehajeva, a pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije i Grada Senja. Smotru je službeno otvorio ličko-senjski dožupan Milan Krmpotić, dipl.ing., a riječi dobrodošlice i zahvale uputio je i zamjenik senjskog gradonačelnika Miroslav Prpić, dr.med.

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 11